Dames

Bal zoekt vrouw

Graag willen wij nog meer meiden bij onze club verwelkomen. Ben jij een sportieve meid tussen de 6 en 60 jaar die van bewegen en gezelligheid houdt? Dan is onze basketbalvereniging misschien wel wat voor jou.

Aanmelden voor trainingen kan via balzoektvrouw@desnipers.nl

Basketball is een super sport ook voor dames! Lees maar eens deze interviews.

 

Hallo, ik ben Jacky en dit is mijn 8ste seizoen op basketbal.Jacky

Ik vind basketbal zo leuk omdat het een hele actieve sport is. In een wedstrijd sta je niet zoveel stil. Dat komt omdat je met je hele team aan het aanvallen of aan het verdedigen bent. Je doet dus niet het één of het ander, wat bij andere teamsporten soms zo is, maar juist allebei. Wat ik ook zo leuk vind aan basketbal is, dat hoe beter je wordt hoe meer gave trucjes je kan leren om je tegenstanders voorbij te spelen.

Omdat je bij basketbal verschillende posities hebt hoef je niet overal heel goed in te zijn. Iedereen heeft haar eigen kwaliteiten in het veld. Op die manier kom je samen tot een score. En dat samenspelen en op elkaar inspelen (zodat je elkaar altijd kan vinden in het veld) vind ik heel erg mooi.

~Jacky

 NoelleHallo ik ben Noëlle en ik ben dit jaar begonnen met mijn vierde seizoen basketbal. Basketbal is echt een super leuke sport, omdat je heel erg actief bent. Je bent bijna de hele tijd aan het rennen en proberen om te scoren. Je doet het samen met het hele team. Je wint samen en je verliest ook samen (liever niet natuurlijk). Omdat je steeds beter wordt in basketbal, wordt het ook steeds leuker. Je kan meer scoren, allerlei trucjes doen met de bal en vooral meer winnen. Deze sport is anders dan anderen, omdat je meer contact maakt met de tegenstander en het is ook een stuk feller dan de meeste andere sporten. Basketbal is dus gewoon een super leuke sport!

~ Noëlle

ChanellaIk vind basketbal een zeer leuke , energieke team sport waar je nooit uitgeleerd bent en het altijd spannend is”.

~ Chanella

NicoleBasketbal is een gezellige teamsport. Als je niet gemotiveerd bent om alleen te gaan sporten dan is basketbal de oplossing. Er zit veel variatie in en je kunt al je energie erin kwijt. Ook hebben we in de kleedkamer altijd nog veel plezier. Dat is het leuke aan basketbal.

~ Nicole

 LiekeHey allemaal, Zoals jullie waarschijnlijk al weten is dat ik op basketbal zit. Ik ben door een vriend op basketbal terecht gekomen en ik vind basketbal een hele leuke sport omdat ik het erg leuk vind om in een team sport te zitten en het is niet zoals andere sporten. Ik vind dat ik bij basketbal lekker mijn energie kwijt kan. Ik heb er ook goeie vrienden gemaakt en ik vind dat we een hechte vereniging zijn.

~ Lieke

Waarom basketbal? KimOmdat ik graag op een stoere sport wilde zonder gezeur over gebroken nagels. Basketbal is echt de leukste sport die er is!

~ Kim

emiliaHallo ik ben Emilia en ik speel nu al 10 jaar basketbal. Ik vind deze sport geweldig omdat je op veel leuke en knappe manieren kan scoren. Het is tof om al deze manieren toe te passen en een uitdaging om juist de mooiste trucjes te gebruiken om je tegenstander voorbij te spelen en de bal in de ring te werpen. Basketbal begon voor mij door mijn vader  die deze sport vroeger had gespeeld. Hij overtuigde me hoe leuk het was en eigenlijk vond ik het van het begin af aan een super gave sport. Mijn eerste paar jaren speelde ik samen in een jongens team, de laatste jaren speel ik in een meiden team en dat bevalt me super goed. Het is heel gezellig en het voelt tof om met je team te vechten voor de bal  in een wedstrijd om samen een mooi spel neer te zetten.

Wat ik ook leuk vind aan basketbal in vergelijking met veel andere sporten is dat je met je hele team gaat aanvallen en met je hele team verdedigt. Je doet alles samen en dat zorgt ervoor dat de samenwerking dus ook goed moet zijn. Het is gaaf om zo’n goede samenwerking te hebben met je teamgenoten dat je zonder echt te kijken al weet waar je teamgenoot heen gaat rennen om vrij te komen. Als je elkaar zo kan aanvoelen komt daar een erg mooi spelletje basketbal uit.

~Emilia

RenateIk ben Renate en zit al een lange tijd op basketbal, ik doe het met veel plezier en ben ook niet van plan er ooit mee te stoppen. Als ik basketbal speel maak ik mijn hoofd helemaal leeg. Het is fijn om even alles kwijt te kunnen . Het lijkt me super gaaf om straks ook met jou te basketballen en te laten zien hoe leuk het is ! Tot dan

~Renate evers

MariskaHallo, ik ben Mariska en ik doe aan basketbal omdat ik hou van teamsporten en basketbal past daar het beste bij wat ik leuk vind want het is een stoere sport met weinig gezeur over pijn. Ik ben op het idee gekomen doordat mijn broer en zus er op zaten. Ook zat een vriendin van mij op basketbal.  Ik zit nu al bijna vier jaar op basketbal en ik vindt het nog steeds de leukste sport die er is!!!

~Mariska

 FabienneBasketbal is een soort uitlaat voor mij. Je kan even al je energie er uithalen en het is vooral heel gezellig om met alle meiden samen te trainen en de wedstrijd te spelen. Daarom zit ik dan ook met plezier in het team! Basketbal is heel anders dan andere sporten omdat jij geen basketbal doet maar het team doet basketbal! Je moet kunnen samenwerken en elkaar begrijpen. De Snipers is ook een super gezellige vereniging, daardoor is alles ook extra gezellig! Daarom is basketbal de ideale sport!!!

~Fabienne

Manou Ik ben Manou en ik zit al 4 seizoenen op basketbal. Ik zit op basketbal omdat ik het spel leuk vind en de sfeer in de club is erg gezellig!, daarom is het zo jammer dat er weinig meisjes zijn. Ik heb mijn sport gevonden, misschien is het ook wel iets voor jou!?”

~Manou

TirzaIk zit op basketbal omdat ik het een leuke sport vind. Je beweegt veel en het is een teamsport, dat vind ik ook leuk. Het team is een heel gezellig team waar je veel mee kan lachen.
~Tirza