Snipers pakt thuis belangrijke winst op Scylla

In een spannende wedstrijd tegen medekoploper Scylla pakken De Snipers de winst en zijn nu weer de enige aanvoerders van de ranglijst. Na een paar mindere wedstrijden de laatste weken wisten zij dat het nu moest gebeuren, als Snipers de nr.1 positie vast willen houden dan zit er maar één ding op. Bovendien hadden ze wat recht te zetten, want de 3e wedstrijd dit seizoen tegen Scylla was niet goed en werd kansloos verloren. Maar nu winnen van de Groningers is echt niet onmogelijk, dat deden ze namelijk al eerder dit seizoen. De mindset is goed, de thuisploeg ogen gretig en scherp.

Vanaf de start ligt het initiatief bij Snipers, na 5 minuten staat het 11 – 4 waarvan Loraine Westerneng er al 10 op haar naam heeft staan. Verdedigend staat de thuisploeg goed, maar Scylla komt dan iets beter in de wedstrijd, eerste kwart: 18 – 12. In het 2e kwart kun je zien dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn, maar Snipers staat echt goed te spelen en ogen als de bovenliggende ploeg, wat ook blijkt uit de ruststand: 33 – 26. Vasthouden nu, zo blijven spelen en verdedigen en zo weinig mogelijke fouten maken! Ook na de rust spelen de Snipers meer solide dan in de afgelopen wedstrijden, ze zijn scherper en hebben veel minder balverlies. Ook de bal gaat beter en sneller rond waardoor zij goede kansen creëren, wat opvalt is dat er nu veel meer en harder naar de basket wordt gegaan en daardoor meer van dichtbij wordt gescoord. Als Scylla weer iets dichterbij kruipt, gooit Angela van de Pol er twee welkome driepunters in. Met een 50 – 45 voorsprong gaat Snipers het laatste kwart in. Hoewel het echt wel een spannende strijd is, straalt de thuisploeg uit dat ze dit gaan winnen, vooral omdat zij in deze fase ook vanaf de vrije worplijn onder deze druk de ballen er ‘gewoon’ ingooien. Mooi om te zien dat deze Snipers wederom veerkracht tonen en met meer zelfvertrouwen stonden te spelen, een terecht winst: 61 – 54. In deze wedstrijd wat meer speeltijd voor de routiniers van het team en iets minder voor de anderen dit keer, maar ook zij maakten goede en leerzame minuten en hadden een belangrijke bijdrage! Loraine Westerneng lijkt na haar blessure weer haar oude spelletje te kunnen spelen en scoorde 24 punten, Angela van de Pol had er 18, Astrid van de Pol 8, Cindy Verton 5, Erica Brunia 4 (en 11 rebouds) en Allison Vera Quimi 2 punten.
Er zijn nu nog 2 spelrondes te gaan, als Snipers beide wedstrijden wint mogen zij zich kampioen van de 2e Divisie Noord noemen. Volgende week de laatste thuiswedstijd van dit seizoen en dan nog de laatste op en tegen Urk. In de thuiswedstrijd speelt Snipers tegen BV Leeuwarden, ze wonnen de drie eerdere ontmoetingen dit seizoen van BVL en winnen zou moeten kunnen tegen de nummer laatst…maar we weten ook dat in dit seizoen in deze poule niets een zekerheid is! In dat weekend speelt ook Scylla tegen Urk. De Urkers zijn goed op dreef nu en als zij winnen van Scylla, wat ze al eerder deden dit seizoen, dan kunnen zij nog 2e worden en zouden zij De Snipers ook een hele grote dienst bewijzen! Snipers gaat zich vooral focussen op hun eigen wedstijd thuis op 14 april om 20.30 uur in het Baken, wees welkom.