Wedstrijdverslag Dames 1

Gisteren was onze eerste wedstrijd. Na al een aantal weken getraind te hebben, zaten we vol enthousiasme om nu ook echt met het ‘nieuwe’ team te starten.

We hebben een aantal bekende gezichten; Jenneke, Allison, Jacky en Cindy. Terug na een jaar revalideren van haar knie blessure; Tatiana. We verwelkomen twee nieuwe speelster uit Harderwijk, Britte en Farren. Deze wedstrijd was Farren er nog niet bij i.v.m. vakantie. Verder spelen en trainen er twee meiden mee uit dames 2: Jaleesa en Carla. Helaas is Annika nog niet hersteld, zij zal voorlopig ondersteunen bij trainen en coachen en hopelijk later in het seizoen aansluiten.

We reisden af naar Apeldoorn waar we tegen WSV VSE 1 gingen spelen. Wij met negen vrouwen, zij met zeven. Beide teams begonnen energiek aan het spel, maar wij pakten aan het begin van de wedstrijd direct de leiding door een score van Jacky met een prachtig schot. Het eerste kwart liep goed. Het was te merken dat we nog veel aan elkaar moesten wennen. Tijdens de time-out hebben we besproken dat we meer met elkaar moeten communiceren in het spel en dit deden we. Na het eerste kwart hadden we een voorsprong van 3-17.

Het tweede kwart kwam WSV langzaam terug. Na een paar goede centermoves van hun kant en het gebrek van help de helper aan onze kant, maakten zij een paar mooie scores. Dankzij onder andere prachtige acties van Jenneke onder het bord eindigden we het tweede kwart met een 14-33 voorsprong en gingen ontspannen de rust in.

In de rust besproken we om de defense meer aan te scherpen en vooral te letten op het uitboxen na een schotpoging. Iedereen pakte de rust die zij nodig had en we begonnen scherp aan de tweede helft.

In het derde kwart viel eindelijk de langverwachte driepunter van Cindy, maar WSV kon goed bijblijven en gaf de moed niet op. Ze kwamen goed terug, maar wij behielden de voorsprong met een stand van 26-47.

Het vierde kwart begonnen we direct sterk. Onze verdediging stond goed, we hielden overzicht en rust in de aanval en wisten elkaar beter te vinden. Met een driepunter opende Jacky het laatste kwart van deze wedstrijd. Door prachtige passes, acties en een sterke verdediging van onder andere Jenneke sloten we de wedstrijd af met een 33-63 overwinning.

We kijken positief terug op deze eerste wedstrijd en direct onze eerste overwinning van dit seizoen. Scores: Jenneke en Jacky 14 punten,  Cindy 13 punten, Britte 7 punten, Allison, Tatiana en Jaleesa hadden 5 punten.  Volgende week spelen we om 20.00 thuis in Het Baken tegen Basketiers uit Zevenaar.