Verslag Snipers dames 1 – Basketiers ’71 dames 1

Dit weekend speelde we onze eerste thuiswedstrijd in Het Baken, we wonnen van de Basketiers ’71 uit Zevenaar met eindstand van 48-38. Deze wedstrijd was Farren van Wyk er voor het eerst bij, helaas wel vanaf de zijkant, komende weken hersteld zij nog van en blessure. Wel konden beschikken over routinier Erica Brunia, zij is een welkome aanvulling op ons team. Daarnaast was voor het eerst onze nieuwe trainer/coach voor dit seizoen aanwezig, Roland Hol, die ons met de nodige aanmoediging en aanwijzingen naar de overwinning heeft geholpen.

Het eerste kwart begonnen we wat onwennig, Basketiers stond in een compacte zone waar we moeilijk door heen kwamen. Britte Bosgraaf en Jacky Zwerver namen het 1e kwart de leiding, eind van het eerste kwart 11-12.

Het tweede kwart ging wederom gelijk op, we hielden het verdedigend goed dicht, de fysiek sterke dames uit Zevenaar waren vooral gevaarlijk in de bucket. We spraken af de snijders zoveel mogelijk naar buiten te verdedigen en goed uit te boxen voor de rebound. We hadden nog geen antwoord op de compacte zone, maar door de goede verdediging kon de tegenstander niet bij ons weglopen. Jenneke Seine en Jacky Zwerver gooien er beide een driepunter in waardoor we kunnen afsluiten met een kleine voorsprong 25-23.

Het derde kwart begonnen we te slap, coach Roland Hol nam een time out en hamerde op een strakkere verdediging. We pakten het beter op en Jaleesa Somerville pakte dit kwart haar punten mee na goed verdedigend werk. Basketiers kon goed bij blijven dus de wedstrijd was nog niet beslist, tussenstand 3e kwart 33-32. Het laatste kwart moest de beslissende zijn, we spraken af onze normale aanval te lopen, niks aan te trekken van de zone en meer creativiteit. Het vierde kwart was er op of er onder, koppie erbij houden en hard blijven werken. We gaan gelijk op tot halverwege het 4e kwart, Cindy Verton schiet een driepunter erin en we slaan een gaatje. Erica Brunia en Jenneke Seine gaven als centers hun visitekaartje af en maakte in dit kwart samen 12 punten. De tegenstanders probeerde nog meer druk te geven door hoger in de zone te gaan staan, maar onze ervaring zorgt ervoor dat we juist beter spelen en de rust bewaren. Eindstand 48-38 in het voordeel van de Snipers.

‘Hard Work!’ is onze yell en heeft ons de overwinning opgeleverd, we kwamen niet lekker in de wedstrijd maar door hard te werken en te verdedigen hielden we de tegenstander ook van het scoren af.

Erica Brunia, Jenneke Seine en Jacky Zwerver alle drie goed voor 10 punten, Cindy Verton 8, Allison Vera Quimi en Britte Bosgraaf 4 punten, Jaleesa Somerville 2 punten.