verslag Snipers dames 1- Uitsmijters dames 1

Helaas.. geen vier op een rij. De dames van de Snipers wisten hun tweede thuiswedstrijd niet in winst om te zetten en verliezen met 37-61 van koploper Uitsmijters uit Almelo.

Deze wedstrijd speelden we zonder Jenneke Seine en Tatiana Vera Quimi. Tatiana moeten we nog een paar weken missen in verband met haar knieblessure, maar hopen we snel weer terug te zien op het veld. Wel super dat we weer konden rekenen op Erica Brunia en onze twee vaste bankspeelsters van dames 2.
De start van de wedstrijd begon sterk met veel scherpte en gretigheid. De verdediging stond goed en we konden daaruit mooi de aanval lopen. Het is wel te merken dat we tegen een ervaren team spelen, dat snel en slim te werk gaat. We eindigen het eerste kwart met een gelijke stand 13-13.
Ook daarna zijn we qua scores nog gewaagd aan elkaar. Maar het gemak dat zij scoren, is bij ons steeds minder vaak te zien. Ook verslaan ze ons te makkelijk in de 1 tegen 1, waardoor er vaak geleund moet worden op de helpside. Daarbij verslappen we in de rebounds en geven we teveel tweede kansen weg. Rust 19-23.
We spreken in de rust af om weer met meer intensiteit en gretigheid te verdedigen. Daar begint het allemaal mee. Hard en snel verdedigen, je niet meer laten verslaan in de 1 tegen 1 en uitboksen! Geen tweede kansen meer weggeven.
Maar na de eerste paar minuten lukte het ons niet om ons aan de afspraken te houden. We geven weer teveel makkelijke scores en rebounds weg. En spelen zelf in de aanval slordig, maken niet altijd de beste keuzes en weten elkaar niet goed te vinden. Uitsmijters weet hier goed gebruik van te maken en slaat een gat van 14 punten. Derde kwart: 29-43.
Het vierde kwart creĆ«ren we zelf wel wat meer (schot)kansen, maar we missen veel schoten, zowel van afstand als onder het bord… en zo wordt het lastig om het gat te dichten. We proberen nog een zone defense uit in het laatste kwart, en dit geeft ook even een korte opleving, maar Uitsmijters weet ook nu snel te schakelen en loopt verder uit.
Eindstand 37-61. Auch.. dat doet pijn. Al met al is er hard gestreden, maar kwam niet alles goed uit de verf. Daarbij moeten we niet vergeten dat we speelden tegen een team met veel ervaring en dat al langer met elkaar samen speelt. Je ziet dat zij goed gebruik maakten van onze zwakke momenten en elkaar makkelijk wisten te vinden in het veld. Dat in tegenstelling tot ons. Jammer.. maar nu de wonden likken en proberen te leren van onze fouten. Volgende week spelen we om 21:00 in Nijverdal tegen The Valley Bucketeers.

Scores: Cindy Verton 14, Erica Brunia 10, Jacky Zwerver 7, Britte Bosgraaf 4, Allison Vera Quimi 2