AVG en Nieuwe updates App

AVG wijzigingen

Per 2 juli 2018 is de nieuwste versie van de NBB app, met extra handige mogelijkheden, beschikbaar. Omdat er bij livegang van deze nieuwe versie ook e.e.a. op de club kan afkomen, delen we dit nieuws met de vereniging.

Onderdeel van de nieuwste app versie (4.11.0) is namelijk dat jongeren onder 16 jaar per 2 juli persoonlijke gegevens in de app niet meer zelf kunnen aanpassen. Denk hierbij aan pasfoto en telefoonnummer. Vanwaar deze wijziging? Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de NBB app.

Wat betekent dit voor de leden van de vereniging en voor de ledenadministratie?

Willen de leden van onder 16 van jouw vereniging graag persoonlijke gegevens in de app laten wijzigen? Dat is mogelijk. Deze jongere leden kunnen het e-mailadres van de ouders/voogd doorgeven aan de club. En op dat moment dient de vereniging (ledenadministrateur) iets in Sportlink Club te doen. Zodra de vereniging in de ledenadministratie in Sportlink Club bij de gegevens van het betreffende lid van onder 16 jaar namelijk in het veld ‘E-mailadres ouder/verzorger’ het e-mailadres van de ouder plaatst, dan kan de ouder met het eigen e-mailadres inloggen en gegevens van het kind wijzigen.

 

In het Sportlink Support Center lees je alles over bovenstaande. We verzoeken je deze pagina aandachtig door te nemen. Want zoals gezegd kan e.e.a. op de club afkomen. De jongere leden gaan simpelweg naar de club mailen met het verzoek een e-mailadres van de ouder in Sportlink Club te registreren. Neem de pagina in het Support Center goed door, dan ben je van alle nodige informatie rondom de nieuwe appversie op de hoogte.

 

 

In de laatste updates van de App zijn de volgende zaken geregeld:

Coach verplicht – In het nieuwe seizoen zal de invoer van een staflid met de functie coach bij alle wedstrijden verplicht zijn. Verenigingen kunnen hier dan geen onverwachte boetes meer voor krijgen.

 

PDF opstelling printen – Er is een mogelijkheid ingebouwd om voor het PDF van het wedstrijdverslag nu een printopdracht te geven.

 

Poule programma geactiveerd – Er is een nieuw tabblad waar het programma van een gehele poule op getoond kan worden.

 

Trainerslicentie vereist

Op het afdelingsbureau kan men in Sportlink Bond nu aangeven dat er bij het mDWF op bepaalde niveaus controle op de trainerslicentie moet worden uitgevoerd. Dit zal in de loop van het seizoen mogelijk nog verder worden uitgewerkt.

Vooralsnog krijgt men nu enkel de melding dat een licentie vereist is (zie hieronder). Bij het niet hebben van de licentie kan er gewoon verder worden gegaan.

 

 

Bestuursleden zichtbaar maken voor andere verenigingen?

In het kader van het AVG kunt u in Sportlink Club zelf aan geven welke bestuursleden wel of niet zichtbaar dienen te zijn voor overige verenigingen. U kunt dit regelen door te kiezen voor Vereniging – Onderhoud – Verenigingsfuncties. Middels het geven van een vinkje kan aangegeven worden wie zichtbaar dient te zijn. Zorg er wel voor dat de vereniging goed rekenschap met het AVG houdt en dat door het eventueel vrij geven de vereniging niet in problemen komt.

 

 

 

Oefenwedstrijden voor Club.Mobiel verenigingen

Voor Club.Mobiel verenigingen is het nu mogelijk oefenwedstijden zichtbaar te maken in het programma van de vereniging. Deze wedstrijden kunnen als “eigen wedstrijd” aangemaakt worden in Sportlink Club en worden getoond onder verenigingsgegevens\programma.