Coronaprotocol

Op dit moment gelden er geen coronamaatregelen.

 

Per zaterdag 13 november gelden aanscherpte coronamaatregelen. Hopelijk tijdelijk, maar in ieder geval gelden de maatregelen tot zaterdag 4 december.

Voor de sport is de grootste wijziging dat publiek niet is toegestaan. Dit geldt voor westrijden en trainingen.

Uitzondering tijdens deze periode zijn rijouders van bezoekende teams bij wedstrijden. Deze worden als functioneel aanwezig beschouwd en kunnen in de sporthal wachten. Wel vragen wij de bezoekende teams het aantal rijouders tot een minimum te beperken en de sporthal na afloop van de wedstrijd zo snel mogelijk te verlaten. Verder blijven onderstaande maatregelen van kracht.

Allemaal bedankt voor het begrip en de medewerking! ?

Vanaf zaterdag 6 november gaan nieuwe coronamaatregelen in. En ook nu wordt de amateursport getroffen, met name de binnensport. En dus ook het basketball.

Dat betekent dat vanaf deze datum de sporthal en kantine voor personen vanaf 18 jaar alleen toegankelijk is met een Corona Toegang Bewijs (CTB). Dit geldt voor spelers en publiek.

Na overleg met de gemeente Zeewolde is duidelijk geworden dat onze vereniging zelf verantwoordelijk is voor de controle. Dit zullen wij moeten uitvoeren bij wedstrijden en trainingen. Lees onder hoe wij hier mee omgaan.

Algemeen
 • Kom alleen naar de sporthal als je een geldig CTB kan laten zien.
 • Zorg voor de CoronaCheck-app op je telefoon met een QR-code.
 • Volg de instructies van onze vrijwilligers.
 • Respecteer de maatregelen en elkaar.
Wedstrijden
 • Een vrijwilliger van De Snipers zal bij de ingang van de hal de QR-code scannen.
 • Wanneer veel bezoekers tegelijk aankomen, vorm een rij en volg de instructies van de vrijwilligers.
 • Teams, spelers en coaches krijgen voorrang bij de controle zodat zij snel de zaal in kunnen.
 • Thuispubliek graag vlak voor aanvang (max. 10 minuten) van de wedstrijd aankomen.
 • Sporthal Het Baken heeft nog geen kantine of tribune. Tijdens wedstrijden zijn spelers en publiek tegelijk in de zaal. Wij vragen vooral het publiek het advies te volgen om 1,5 meter afstand te houden. Zoek een vaste zitplaats en beweeg zo min mogelijk door de zaal of naar buiten. Houd in ieder geval afstand van de jurytafels en spelersbanken.
 • Thuisspelende teams graag de fiets zo ver mogelijk weg van de ingang plaatsen. De ruimte bij de ingang is beperkt, zorg dat we ruimte hebben voor de controles. Aan de andere kant van de weg is ook parkeerruimte (let op met oversteken ?).
 • Personen die een functie hebben bij een wedstrijd, zoals coaches, scheidsrechters en juryleden, zijn niet CTB-plichtig. Rijouders die meereizen naar een wedstrijd, worden aangemerkt als publiek en dienen wél een CTB te laten zien.
Trainingen

Ook bij trainingen zal een controle moeten plaatsvinden. Onze vereniging heeft vooral veel jeugdspelers onder de 18 jaar. Daar is controle niet nodig. Maar voor ouders wel. Daarom het dringende verzoek aan ouders die kinderen halen of brengen om de sporthal niet te betreden en buiten te wachten. Onze trainers kunnen zich hierdoor concentreren op de training i.p.v. het uitvoeren van controles.

Vragen

Praktische vragen over de wedstrijden en trainingen kunnen worden gesteld aan de trainers en coaches. Voor vragen of opmerkingen over de maatregelen kan contact opgenomen worden met Remco van Meerveld via voorzitter@desnipers.nl of 06-41842883. Dat kan ook voor ouders of betrokkenen met tips of die willen helpen als vrijwilliger.

Tot slot

Wij vragen met klem om de maatregelen en onze uitvoerende vrijwilligers te respecteren. In deze vorm kunnen wij gelukkig blijven sporten. Laten we met elkaar zorgen dat deze maatregelen effect hebben en dat we niet opnieuw in een lockdown zonder sport terecht komen.

Allemaal bedankt voor het begrip en de medewerking! ?