De Snipers

Basketbalvereniging De Snipers is opgericht op 1 juli 1990 en is de basketbalvereniging van Zeewolde en heeft tot doel het beoefenen en het bevorderen van de Basketballsport. Basketball is een erg leuke en attractieve teamsport, dat zich kenmerkt door veel snelle actie’s en een groot aantal scoringsmomenten. Daarnaast heeft Basketball een show-element waardoor het ook erg leuk is om naar te kijken.

De SnipersVertaling: Scherpschutters scherp∙schut∙ter (de ~ (m)) zeer bedreven schutter Een specialist met een zeer goede focus die altijd doelgericht te werk gaat. Door zijn trainingen en inzet heeft hij een goed schot ontwikkelt. Zowel dynamisch in de aanval als in de verdediging opereert De Sniper nooit alleen. Zonder team levert de Sniper geen goede prestatie. Is een belangrijke schakel in de gehele operatie en beschermd zijn teamgenoten. Durft tot het uiterste te gaan, maar verliest het doel nooit uit het oog.

De vereniging bestaat uit een groot aantal enthousiaste leden dat wekelijks hard traint om de best mogelijke resultaten te halen bij de wedstrijden, welke tegen teams uit de regio gespeeld worden. Trainingen en wedstrijden vinden plaats in de sporthallen Het Baken en De Zeewolderhoek of De Horst. Naast de competitie worden er jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd die leden de kans geven om met elkaar ook buiten de competitie om met de sport of sport gerelateerde zaken bezig te zijn. Deze activiteiten zijn vaak ook goede gelegenheden om de sport en de vereniging naar buiten toe te promoten.

De Snipers staat voor: Basketbal voor en door iedereen. Wij kennen 4 kernwaarden:

  • Passie voor de sport basketbal
  • Samen: basketbal is een teamsport, we spelen het spel samen, maar organiseren de vereniging ook samen: leden, ouders, tegenstanders en bestuur
  • Trefzeker: De Snipers staat voor scherpschutter, doelgericht, trefzeker. Zo proberen wij de teams op te leiden, maar ook de vereniging te organiseren.
  • Inspelend: wij organiseren de vereniging door niet overal regels voor op te stellen, maar vooral door in te spelen op de situatie.

We hebben enkel belangrijke regels, waarbij de belangrijkste is: een lid moet

    • contributie betalen,
    • fluiten en/of tafelen zodat de wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Er zijn enkele officiële documenten of informatiebronnen binnen de vereniging.

Bestuur en commissies

Het bestuur en commissies vind je op de pagina met vrijwilligers en Hulp gezocht!